ПРОДУКТИ:
За карамелизираните банани
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 6 зрели банани, нарязани на половина
- кленов сироп
- 400 мл кокосово мляко
- 2 супени лъжици изсушен кокос
- 6 фурми без костилки, нарязани
За основата
- 100 г смлени бадеми
- 50 г овесени ядки
- 3 супени лъжици оризово брашно
- 2 супени лъжици смлени ленени семена
- 3 супени лъжици слънчогледови семки
- 1 ч. Л. Смлян бахар
- 1 ч. Л. Смляна канела
- 0,5 ч. Л. Смлян кардамон
- 1 щипка смляно индийско орехче
- 0,5 ч. Л. Люспи морска сол
- 1 ч. Л. Бакпулвер
- 6 супени лъжици фъстъчено масло с добро качество
- 6 супени лъжици кленов сироп
- 1 ч. Л. Бадемов екстракт
- 1 ч. Л. Ванилов екстракт
За крема от кардамон
- 500 мл бадемово мляко или друго растително мляко по избор
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 1 ч. Л. Смлян кардамон
- 1 ч. Л. Ванилов екстракт
- 2 супени лъжици царевично брашно, разбъркано с 6 супени лъжици вода, за да се получи паста
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- Загрейте фурната до 180 ° C .
- Първо карамелизирайте бананите. Разтопете кокосовото масло в голям тиган, след това добавете наполовина нарязаните банани (в зависимост от това колко голям е вашият тиган, може да искате да направите тази стъпка на порции).
- Добавете малко кленов сироп и оставете бананите да се карамелизират. Обърнете, за да карамелизирате другата страна. Извадете, изстъргвайки тигана за всякакви лепкави карамелизирани парченца, в купа и оставете настрана. Повторете процеса с останалите банани.
- Добавете бананите в голяма форма за печене. Изсипете млякото отгоре, поръсете върху изсушения кокос и разпръснете върху фурмите.
- За раздробяване смесете сухите съставки заедно в купа. В отделна малка купа смесете заедно фъстъченото масло, кленовия сироп, екстрактите от бадем и ванилия.
- Добавете тази мокра смес към сухата смес и разбъркайте добре, за да съберете съставките, след което използвайте ръцете си, за да образувате ронлива смес.
- Разпределете натрошената заливка върху бананите и печете 25–30 минути, до златисто. Извадете от фурната и оставете да се охлади малко.
- Междувременно направете крема, като добавите бадемово мляко, кленов сироп, смлян кардамон и екстракт от ванилия в малка тенджера.
- Поставете на средно-силен огън, оставете да заври, след това намалете котлона до умерен. Добавете водата от царевично брашно и гответе при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.
- Сервирайте трохите с крем, излят върху горната част.
Напиши коментар