Апетитни ястия и мезета от пилешки дробчета и воденички

Подходящи са за супа, основно ястие или пастет

чорба дробчета

Пилешките дробчета и воденички са приятно разнообразие в домашното хранене по всяко време на годината. Приготвят се лесно и често присъстват в семейното меню. Те са подходящи както за основно ястие, така и просто за мезе на бира или вино. 

Рецептите с пилешки дробчета са много, но най-често се правят задушени с обилно количество лук. Могат да се приготвят пържени, панирани, на фурна, със зеленчуци, с гъби и др. Воденичките изискват малко по-дълга термична обработка и затова е добре първо да ги сварите и след това да приготвяте с тях ястия. Те могат да се приготвят с лук, като яхния с червен сос, с ориз или картофи.

Много хора обичат пастети, но се притесняват да си купуват готови, защото не са сигурни в съдържанието. Затова много лесно можете да си приготвите вкъщи вкусен пастет от пилешки дробчета, който е подходящ и за деца. Сервирайте го сутрин или за следобедна закуска с тънки препечени филийки хляб. Домашният пастет е подходящ и за студено предястие, ако ще посрещате гости.

Можете да си приготвите и вкусна чорба с пилешки дреболии – дробчета, воденички и сърца. Много е подходяща за зимния сезон, ароматна и вкусна. Никак не е трудна за готвене и ще може да й се насладите с цялото семейство.

 

Селска чорба с пилешки дреболии

Необходими продукти:

700-800 г пилешки дробчета, воденички и сърца

1 глава лук

2 моркова

4 картофа

30 г масло

50 г фиде

черен пипер

сол

1/2 връзка магданоз

1/2 връзка копър

за застройката:

1 яйце

2 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Първо трябва да измиете и почистите много добре пилешките дробчета, воденички и сърца. Слагат се да се варят в литър и половина вода с 2 щипки сол до готовност. Дробчетата се сваряват най-бързо, затова можете да ги извадите и да оставите воденичките и сърцата да се доваряват.

Нарязаният на ситно лук и настърганите моркови се задушават в загрятото масло. Варените дреболии се оставят настрана, а в бульона се добавят нарязаните кубчета картофи, задушените лук и моркови и начупеното фиде.

Варите всичко на слаб огън, докато картофите се сварят. Добавят се нарязаните пилешки дреболии. 

Най-накрая приготвяте застройката, като киселото мляко се разбива с яйцето. Към застройката постепенно се налива по малко горещ бульон от супата и след това внимателно и при непрекъснато бъркане се връща в тенджерата. 

Накрая супата се поръсва с нарязаните зелени подправки. Сервира се гореща.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори