Бързи, лесни и здравословни вкусотии с пилешки воденички

Повече протеин, по-малко мазнини

кавърма

Ако искате да добавите протеини към вашето меню и в същото време да не увеличавате мазнините, пилешките воденички са добър избор. Пилешките воденички са с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол и може да намалят риска от сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак, световно признат като деликатес. Ето една идея за приготвяне на кавърма с пилешки воденички.

Необходими продукти:

 1 кг пилешки воденички

3 глави кромид лук  или праз лук

250 г пресни печурки

2 моркова

2 скилидки чесън

2 печени червени чушки

1 ч.ч. домати от консерва

100 г кашкавал

200 мл. бульон от сварените воденички

2 стръка пресен лук

пресен магданоз

5 с.л. олио

сол

щипка захар

1-2 ч.л. червен пипер

черен пипер на вкус

 Начин на приготвяне:

Слагаме воденичките в подсолена вода в тенджера под налягане. След като налягането се повиши, варим 20 мин. Можете да сварите воденичките и в обикновена тенджера, но ще отнеме повече време.

 Нарязваме лука на полумесеци, задушаваме го на бавен огън в сгорещено олио за 10–15 мин. Нарязваме печурките на едро и ги добавяме към омекналия лук.

Добавяме нарязаните на кубчета моркови, поръсваме със сол и захар. Задушаваме под капак за 15 минути. Разрязваме вече сварените воденички на две, прибавяме ги към омекналите зеленчуци заедно с нарязаните печени чушки.

Поръсваме със сол и червен пипер, добавяме ситно нарязаните домати. Наливаме бульона, оставяме да се задуши за още 15 минути. Поръсваме с черен пипер и наситнените чесън.

Можете да оставите ястието да се готви в общ съд или да прехвърлите кавърмата в отделни гювечета и да допечете.

Отгоре настъргваме с кашкавал. Запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато остане на мазнина. Поръсваме с пресен магданоз и зелен лук.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори