ПРОДУКТИ:
- 4 филийки хляб ;
- 100 г зрял чедър, грубо настърган - или обикновен кашкавал;
- 1 ябълка , наполовина настъргана и наполовина нарязана на пръчици;
- 6 –8 филийки Прошуто или филе, според вкуса ви;
- 1 шепа бебешки листа спанак, плюс допълнително за сервиране
- 2 супени лъжици доматен сос или друг любим сос
- 1 супена лъжица масло, да е меко
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Върху две от филийките поставяте настърганото сирене, последвано от настърганата ябълка, 3-4 парченца прошуто или филе, и няколко листа спанак. Намажете останалите две филийки хляб с по 1 супена лъжица сос, след това поставете (със соса надолу) върху спанака, за да създадете 2 сандвича.
Намажете леко външните части на двата сандвича с маслото и запечатайте в горещ тиган за 2-3 минути от всяка страна, докато външността стане хрупкава и сиренето се разтопи. Сервирайте с останалата половина ябълка и шепа листа спанак.
Напиши коментар