Даже и да не сте по десертите, пак ще се изкушите да го направите

Лесен сладкиш с праскови

Даже и да не сте по десертите, пак ще се изкушите да го направите

Необходими продукти:

 

3-4 праскови 

2 ч. ч. брашно

3 големи яйца

100 г краве масло

1 пак. бакпулвер

1 к. ч. прясно мляко

1 пак. ванилия

1 ч. ч. пудра захар

 

Начин на приготвяне:

 

Подберете добре узрели, но твърди праскови. Сладкишът може да се приготви и с кайсии, които трябва да отговарят на същите изисквания- Измийте плодовете и отстранете костилките, а след това нарежете прасковите на тънки филийки.

Отделете жълтъците от белтъците. Пресейте брашното с бакпулвера.

Разбийте маслото с пудрата захар, от която предварително отделете 1 супена лъжица за поръсване накрая. Прибавете последователно жълтъците, млякото и пресятото брашно.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към сместа с яйцата и брашното.

Разстелете тестото в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре наредете нарязаните на тънки филийки праскови или разрязаните на половинки кайсии. Между прасковите или кайсиите можете да разпръснете и малинки.

Печете сладкиша в предварително загрята умерена фурна и накрая проверете готовността му с клечка. Ако тя излезе суха, значи вашият сладкиш е напълно готов. Извадете го от фурната и го оставете да изстине.

Поднесете го поръсен с отделената пудра захар, размесена с ванилията. Най-равномерно поръсването става през цедка.

При сервирането към всяка порция можете да сложите и топка сладолед.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори