Рядко се случва от направените за закуска макарони със сирене да остане нещо, но винаги има първи път.
Ето и две предложения от нас - различни от традиционните подсладени макарони на фурна.
И така - намачквате макароните с ръце, като може да добавите и допълнително сирене. Правите топчета от тях и ги потапяте в брашно, яйце и галета и пържите. Ще получите вариант на познатите в Италия - аранчини - оризови топки, но в нашия случай - топки от паста.
Можете да използвате остатъците от закуската си и да ги превърнете във вкусен тост. Поставете от макароните със сирене между две филийки хляб, потапяте в яйце и запържвате на тиган. Може да използвате и тостер - като добавите в сместта и малко кашкавал.
А има и трети вариант - в сместа добавяте 1-2 яйца - зависи от количеството макарони, нарязвате колбас или филе по желание, а може и някой зеленчук и наливате във форми за мъфини. Печете на 180 ° C за около 20 минути.
Напиши коментар