ПРОДУКТИ:
- 4 яйца, 500 г кисело мляко, 200 грама сирене, 60 мл олио, 5 топки фиде и три кори за баница.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Яйцата, млякото, олиото и сиренето се разбиват. Натрошавате с ръце топките фиде и ги добавяте към сместа. Разбърквате и оставяте 15 минути да попие. Дъното на тавата се намазва с олио, постилат се две кори за баница, като краищата се оставят навън - изсипва се сместа и се покрива с третата кора за баница, като останалите навън крайчета се завиват навътре да се образува ръбче. Отгоре се намазва с 1-2 супени лъжици олио и се пече на умерена фурна на 180 градуса.
И ако не споделите с гостите си как е направена баницата, повярвайте - няма и да разберат!
Напиши коментар