Продукти:
500 г филе от риба по ваш избор
4 средни картофа
1-2 глави лук
1 домат
100 грама настърган кашкавал
майонеза
прясно изцеден лимонов сок
соев сос
сол
магданоз
подправки за риба
Приготвяне:
Полейте филето със соев сос и лимонов сок, поръсете със сол (внимавайте, тъй като соевият сос също е солен), черен пипер, подправки за риба и оставете за около половин час да се маринова. Нарежете картофите на тънки кръгчета (колкото по-тънки са те, толкова по-препечени ще станат). Подредете слой от тях на дъното на съда, в който ще печете рибата, отгоре сложете лука, нарязан на полукръгчета. Овкусете със сол, подправки по желание, нарязан магданоз. Върху всичко това подредете рибата. Отгоре сложете доматите и няколко шайби лук. Следват отново картофи, подправки, магданоз. Сложете майонеза и поръсете с настъргания кашкавал. Поставете ястието във фурната и изпечете при 180 градуса в продължение на около 45 минути. Може първо да запечете и накрая да сложите настъргания кашкавал и да допечете.
Напиши коментар