Продукти:
2 големи пакета мини кроасани
4 средно големи ябълки
125 г масло
6 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
1/4 ч.ч. смлени печени бадеми /орехи/
за заливката:
300 мл прясно мляко
200 мл течна сладкарска сметана
3 ванилии
4 яйца
Приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса. Намажете тавата обилно с една четвърт от маслото. Подредете плътно кроасаните на дъното.
Измийте и обелете ябълките. Нарежете ги на филийки и ги подредете на гъсто върху кроасаните. Поръсете със захар, канела и смлените бадеми. Разтопете останалото масло на котлона и полейте десерта.
Пъхнете тавата във фурната, докато ябълките поомекнат и добият златист цвят. През това време затоплете на котлона прясното мляко, сметаната и ванилиите. Разбийте яйцата. Постепенно налейте млечната смес към яйцата, без да спирате да бъркате. Залейте десерта и печете, докато стегне заливката.
Забележка: Кроасаните може да са с какъвто желаете пълнеж, а ябълките да замените с плодове според сезона - круши, сини сливи, кайсии, праскови.
Напиши коментар