ПРОДУКТИ:
3-4 свински котлета 1 лимон 2 портокала черен и червен пипер 3 ч. л. мед 1 ч. л. горчица лют сос по желание олио
сол ПРИГОТВЯНЕ:
Отделете кората на половин лимон и половин портокал, тя ще ви потрябва към края на готвенето.
Пригответе марината от сока на лимона и портокалите (получава се около 300 мл лимоново-портокалов сок). Посолете котлетите и ги поръсете с черен и червен пипер /или с готова подправка за свинско/, залейте ги с изцедения сок и ги оставете да се мариноват 2 часа. След това отцедете месото, но запазете маринатата. Сложете котлетите в намазнена тавичка и пригответе смес за намазването им от меда /ако е захаросан, го загрейте да се втечни/, горчицата и по желание малко лют сос /Табаско/.
Намажете месото от всички страни, налейте мъничко вода, покрийте тавичката с фолио и я метнете в загрята до 200 градуса фурна. Печете около час, махнете фолиото, добавете в тавичката останалата марината и сложете нарязаните кори от лимон и портокал, които отделихте в началото. Може да налеете и малко гореща вода, така че котлетите да са наполовина в течност. Печете месото още 30 - 40 минути, като периодично обръщате котлетите и ги поливате със соса. Следете месото да не остане на сухо и да загори, ако има нужда, долейте водичка. Сервирайте с гарнитура от варени картофи или ориз.
Напиши коментар