ПРОДУКТИ:
800 г телешко филе 3-4 кисели краставички 1 ч. чаша сметана 2 глави лук 2 с. л. мед 2-3 с. л. брашно 1 дафинов лист сол
черен пипер
олио
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на кубчета, а лука на дребно. Загряваме олио в дълбок тиган или тенджера и запържваме лука, след това добавяме месото и също го запържваме за около 6 минути. Добавяме сол и черен пипер на вкус, слагаме 1 дафинов лист и меда. Доливаме със 700 мл вода, покриваме с капак и задушаваме около час. Пробваме месото и когато е готово добавяме киселите краставички, нарязани на ивички. Отделно в купичка размиваме брашното с малко студена вода и също добавяме в тигана при месото. Оставяме да поври 5 минути като разбъркваме от време на време и добавяме сметаната. След като заври, отново разбъркваме и дръпваме от огъня. Сервираме с варени картофи.
Напиши коментар