Вижте коя е черешката на тортата в този уникално вкусен пай...с череши!

Вижте коя е черешката на тортата в този уникално вкусен пай...с череши!

Черешите узряха и стават все повече на пазара. Цените им едва ли ще паднат толкова, колкото ни се иска, но за един вкусен сладкиш може да си позволим да купим от най-качествените. А този, който ще ви предложим тук, става наистина уникален заради един малък и лесен трик. Вижте го!

 

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

85 г меко масло

50 г захар

1 пак. ванилова захар или ванилия

2 средно големи яйца

4-5 супени лъжици прясно мляко

400 грама череши

 

За трохите:

35 г брашно

2 супени лъжици грис

35 г студено масло

25 г захар

1 пак. ванилова захар или ванилия

 

Начин на приготвяне:

Първо забъркайте тестото за блата. Използвайте омекнало масло и яйца на стайна температура. Пресейте брашното с бакпулвера. Измийте черешите и извадете костилките.

Разбъркайте с вилица маслото с двата вида захар на гладък крем. Прибавете яйцата едно по едно и разбийте добре. Прибавете половината брашно с добавения бакпулвер към него. Прибавете прясното мляко и разбъркайте. Прибавете останалото брашно и разбъркайте до гладко тесто

Изсипете и заравнете тестото в тава с размери 20х30 сантиметра. Разпределете черешите върху тестото и леко ги притиснете в него.

Така стигнахме до черешката на тортата  - приготвямне на трохите за поръсване!

Настържете кравето масло  на едро ренде, след като току що сте го извадили от фризера. Смесете го с осталите продукти в суха купа и разбъркайте леко с ръце, докато получите  трохи. Разпределете ги равномерно по повърхността на сладкиша.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна за 30-40 минути.

След като го извадите от фурната, го оставете да изстине. Поръсете сладкиша с пудра захар. При сервирането може да гарнирате парчетата с пресни череши.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори