Лесни хапки за празнично предястие, а и не само.
ПРОДУКТИ:
бекон нарязан на ивици - 10 бр.
пакетче и половина крема сирене
настърган чедър или друг вид кашкавал,
чесън на прах, сол, черен пипер, червен пипер,
лук малка главичка нарязан на ситно
счукани на дребно орехи, солети
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- В голям тиган с незалепващо покритие пържите бекона, докато стане хрупкав. Отцедете върху покрита с хартиена кърпа чиния, след което нарежете на ситно.
- Междувременно в голяма купа разбъркайте крема сирене, сиренето чедър, или кашкавала, чесъна на прах и червения пипер и подправете със сол и черен пипер. Използвайте лъжичка за бисквитки, за да оформите сместа в малки топчета и ги подредете в чиния. Приберете в хладилника, докато стегнат - за около 1 час.
- В плитка купа разбъркайте бекона, лука и орехите.
- Оваляйте топчета в смес от бекон-лук и орехче, поставете солета във всяко и оставете да придобият стайна температура, 15 минути преди сервиране. (Ако не сервирате веднага, покрийте с найлоново фолио и ги върнете в хладилника.)
Напиши коментар