Много лесен домашен сладкиш с шоколадови вафли

сладкиш вафли

Коя домакиня не обича бързите десерти, които спасяват положението, ако спешно й се наложи да посреща гости или просто на децата много им се хапва нещо сладко? Рецептата за сладкиш с шоколадови вафли е лесна за изпълнение и не изисква много и скъпи продукти. За нея дори не са необходими яйца, а само брашно, захар, кисело мляко, олио, краве масло и шоколадови вафли. Сместа се разбърква на ръка и не ви трябва миксер. Сладкишът е вкусен и ефектен, защото в него се усеща хрупкавостта на вафлите. Можете да експериментирате като добавите и смлени орехи или парченца шоколад.

  Необходими продукти:

 1 кофичка кисело мляко - 400 г

1 чаена чаша захар с вместимост 250 мл.

1 равна чаена лъжичка сода

2 чаени чаши брашно

1/2 чаена чаша олио

4 супени лъжици стопено краве масло

4 шоколадови вафли

  Начин на приготвяне:

 Можете да използвате каквито искате шоколадови вафли, но сладкишът е изпитан многократно с най-стандартните вафли Боровец, така че ви препоръчваме да използвате тях. Добре се получава също с големите вафли Морени.

Предварително пресейте брашното, а ако го направите два пъти ще е още по-добре.

В купа изсипете киселото мляко, към него добавете содата и разбъркайте. Оставете 2-3 минути докато млякото шупне. Настържете направо в него 2 от вафлите на едро ренде.

Добавете захарта. Можете да сложите 3/4 чаена чаша, защото и вафлите са сладки, но ако обичате по-сладко, използвайте цяла чаша захар, каквото е точното количество по рецептата.

Всичко се разбърква с лъжица или тел, така че дори нямате нужда от миксер. Идва ред на олиото, което се налива при непрекъснато разбъркване на сместа, за да не падне на дъното. Добавете и пресятото брашно на няколко пъти. Разбъркайте добре, но няма нужда да го правите интензивно, за да не разтрошите съвсем вафлите, защото накрая трябва да се чувстват парченцата.

Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава. Слага се в загрята на 180 градуса фурна. Сладкишът се пече до суха клечка. Можете за го опечете и в кексова форма.

Готовият домашен сладкиш се намазва с разтопено краве масло и се поръсва с останалите две настъргани вафли. Видът му е ефектен, а вкусът е уникален.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори