Продукти:
цял агнешки комплект було
2 глави лук
0,500 - 0,700 кг спанак
1 ч.л. червен пипер, черен пипер
2-3 супени лъжици ориз
2-3 стръка джоджен
2-3 стръка магданоз
чаша (чаша и половина) кисело мляко
2-3 яйца
мазнина
сол
Приготвяне:
Сваряват се почти до омекване в малко подсолена вода целият агнешки бял дроб, половината от черния дроб и сърцето. Изваждат се и се нарязват на кубчета. Изкисва се в студена вода булото. Задушава се спанакът в половин чаша подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Изпържват се 2 глави лук, нарязани на ситно, с половин чаша мазнина. Слага се 1 лъжичка червен пипер. Прибавят се спанакът, дреболиите, оризът. Налива се 1 чаша от водата, в която са врели дробът и сърцето. Варят се, докато оризът омекне и поеме водата. Прибавят се джоджен и магданоз. Сместа се увива в булото, поставя се в тавичка, намазана с масло, и се залива с кисело мляко, разбито с яйцата. Ястието се пече в умерено силна фурна. Може да се полее само с 3-4 лъжици мазнина. Поднася се със зелена салата.
Напиши коментар