Постна мусака с тиквички и картофи

Постна мусака с тиквички и картофи

Продукти:

 

4-5 тиквички /добре е да има жълти и зелени/

4-5 средно големи картофа

1 глава лук

1 морков

1/2 връзка копър

черен пипер

сол

4 яйца за заливката

1 кофичка кисело мляко за заливката

3 с.л. зехтин

1-2 с.л. брашно по желание

 

 

Приготвяне:

 

Лукът и морковите се нарязват на дребнотиквичките и картофите също се нарязват на кубчета с равна големина и се осоляват. Зеленчуците се задушават леко в зехтин, като първо се слагат лукът и морковите, след това картофите и накрая тиквичките съвсем за кратко. Добавя се прясно смленият черен пипер. След като зеленчуците поомекнат се прибавя нарязаният на дребно пресен копър. Може по желание да добавите и 1 нарязан домат. Зеленчуците се преместват в тавичка за печене. Пекат се около 40 минути. Не е необходимо да се добавя никаква вода, тъй като тиквичките пускат достатъчно сос.
Яйцата се разбиват добре. Добавя се киселото мляко и малко сол. По желание може 1-2 с.л. брашно. Сместа се излива върху тиквичките с картофи.
Разпределя се равномерно навсякъде, така че да „запечата“ мусаката. Пече се до готовност.

Сервира се на големи парчета. Можете да полеете с кисело мляко с чесън и копър.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори