Продукти:
4-5 тиквички /добре е да има жълти и зелени/
4-5 средно големи картофа
1 глава лук
1 морков
1/2 връзка копър
черен пипер
сол
4 яйца за заливката
1 кофичка кисело мляко за заливката
3 с.л. зехтин
1-2 с.л. брашно по желание
Приготвяне:
Лукът и морковите се нарязват на дребно, тиквичките и картофите също се нарязват на кубчета с равна големина и се осоляват. Зеленчуците се задушават леко в зехтин, като първо се слагат лукът и морковите, след това картофите и накрая тиквичките съвсем за кратко. Добавя се прясно смленият черен пипер. След като зеленчуците поомекнат се прибавя нарязаният на дребно пресен копър. Може по желание да добавите и 1 нарязан домат. Зеленчуците се преместват в тавичка за печене. Пекат се около 40 минути. Не е необходимо да се добавя никаква вода, тъй като тиквичките пускат достатъчно сос.
Яйцата се разбиват добре. Добавя се киселото мляко и малко сол. По желание може 1-2 с.л. брашно. Сместа се излива върху тиквичките с картофи.
Разпределя се равномерно навсякъде, така че да „запечата“ мусаката. Пече се до готовност.
Сервира се на големи парчета. Можете да полеете с кисело мляко с чесън и копър.
Напиши коментар