Продукти:
300 г пресен спанак
1 малка глава лук /или връзка зелен лук/
1 литър вода
50 г дребни макарони
200 мл прясно мляко
1 твърдо сварено яйце
олио или краве масло
сирене
Приготвяне:
Дребно нарязаният лук се задушава в масло, докато омекне. Прибавя се измитият и нарязан спанак. Задушава се, докато спанакът не намали обема си видимо. Залива се с гореща вода и се изсипват макароните. След като макароните са готови (10-15 минути) се прибавя 200 мл прясно мляко. Супата се довежда до завиране, но не се оставя да кипне. Отделно се сварява едно яйце, обелва се и се нарязва на половинки. Сиренето се натрошава. При поднасянето супата от спанак се украсява с нарязаното яйце и натрошеното сирене.
Напиши коментар