Продукти:
3 моркова
чушки - 2 бр. (зелени)
1 глава лук
1 по-голямо червено цвекло
3 средно големи картофа
1 домат
стрък мащерка
масло - 50 г
вода - 1.5 л
сол
черен пипер
Приготвяне:
В тенджера разтопяваме маслото. След това прибавяме измитите, почистени и едро нарязаните моркови, чушки, лук и цвекло. Запържваме за 5 мин.
Добавяме картофите нарязани на едро, разбъркваме добре и отново запържваме за 2-3 мин.
После заливаме с горещата вода и оставяме да ври на силен огън за около 30 мин.
След това добавяме домата, намаляваме огъня и варим още 30 мин. или докато омекнат зеленчуците.
Малко преди да снемем от котлона овкусяваме с подправките.
Напиши коментар