Продукти:
450 г свинско бонфиле
2 с.л. лимонов сок
1 връзка пресен босилек
120 г сирене „Моцарела“
100 г сушени домати в зехтин
2-3 щипки сух риган
2-3 щипки мащерка
2-3 щипки розмарин
1 с.л. зехтин
50 мл бяло сухо вино
черен пипер
сол
Приготвяне:
Срежете бонфилето по дължина, но не докрай и го разтворете като книга. Начукайте го добре и го поръсете със сол и лимонов сок. Покрийте го с листа от босилек.
Върху него разпределете листчета „Моцарела“, а отгоре - сушени домати.
Поръсете с риган, мащерка и розмарин. Покрийте с останалите листчета сирене и босилек.
Завийте месото на руло и го завържете с дебел конец. Загрейте зехтина и запържете в него рулото. Прехвърлете го в тава, полейте с виното и печете в загрята на 200 градуса фурна.
Напиши коментар