Продукти:
500 г пилешко месо
1200 г обелени тиквички
500 г бланширани и обелени домати
2 глави лук
20 г зехтин
20 г сол
1 ч.л. червен пипер
5 г смлян бял пипер
1 с.л. ситно нарязан копър
За заливката:
2 яйца
400 г кисело мляко
1 с.л. брашно
сол
настърганата кора от половин лимон
Приготвяне:
Накълцаното месо запържваме до зачервяване в мазнината при често разбъркване.
Задушаваме нарязаните на кубчета тиквички с 50 г вода. Отделно задушаваме ситно нарязания лук с доматите, като изпаряваме достатъчно дълго, за да омекне лукът и да се изпари достатъчно сокът от доматите. Накрая добавяме червения пипер.
Всичко се сглобява в тавичка и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна до изпаряване на сока по ваша преценка. Докато се пече, правим поливката от посочените продукти.
След като преценим, че ястието се е изпарило достатъчно, изваждаме тавичката от фурната и поливаме с поливката. Пече се още, докато поливката се стегне и порозовее.
Напиши коментар