Продукти:
8 печени и обелени червени месести чушки
6 средни домата (обелени и изчистени от семките)
1 голяма глава кромид лук
2 скилидки чесън
200 мл топла вода
50 мл олио
сол на вкус
1 с.л. захар (за да убие киселия вкус на доматите)
4-5 яйца
магданоз за сервиране
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в загрятото олио. След като поомекне малко се добавят нарязаните на едро печени чушки и се разбърква няколко минути непрекъснато. Добавя се водата и се захлупват с капак да се задушават.
През това време се нарязват доматите.
Скилидките чесън се накълцват на дребно.
Добавят се доматите и чесъна към чушките, прибавят се солта и захарта и се захлупват с капака. Оставят се да къкрят на бавен огън до омекване на всички зеленчуци.
След като сосът се е посгъстил се правят "кладенчета" в сместа на няколко места и се чукват яйцата. Захлупват се с капака и се оставят още малко докато се сготвят.
Гозбата се сервира поръсена с магданоз. Отделно поднесете хубаво краве или овче сирене.
Напиши коментар