Кашкавал в кори за баница на фурна
Печен кашкавал в кори за баница се приготвя много лесно, като за добрия резултат от съществено значение е качеството на кашкавала.Кашкавалът трябва да бъде твърд, за да е наистина хубав и добре узрял.
Необходими продукти:
12 фини кори за баница
500 г кашкавал
50-60 г краве масло
Чубрица
Пушен червен пипер
Пресен магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Отрежете 6 правоъгълни парчета от кашкавал с дебелина около 1 см.
Корите за баница се използват по две - първата кора намажете с разтопено масло и отгоре сложете втора кора върху която се слага парче кашкавал. След това завийте като плик и сложете в тава върху хартия за печене. Продължете така до изчерпване на продуктите. Намажете отгоре с масло или олио и поръсете с пушен пипер и чубрица.
Сложете тавата в студена фурна, включена на 180 градуса и печете кашкавала до изпичането на корите. След 15-20 минути е готов. Печеният кашкавал се изважда от фурната веднага, след като е изпечен, защото има опасност да се разтече.
Поднесете го топъл, като го поръсите по желание със ситно нарязан магданоз. Гарнирайте вкусния печен кашкавал с пресни зеленчуци.
Напиши коментар