Кашкавал в кори за баница на фурна

кашкавал в кори за баница

Кашкавал в кори за баница на фурна

 Печен кашкавал в кори за баница се приготвя много лесно, като за добрия резултат от съществено значение е качеството на кашкавала.Кашкавалът трябва да бъде твърд, за да е наистина хубав и добре узрял.

Необходими продукти:

12 фини кори за баница

500 г кашкавал

50-60 г краве масло

Чубрица

Пушен червен пипер

Пресен магданоз по желание

Начин на приготвяне:

Отрежете 6 правоъгълни парчета от кашкавал с дебелина около 1 см.

Корите за баница се използват по две - първата кора намажете с разтопено масло и отгоре сложете втора кора върху която се слага парче кашкавал. След това завийте като плик и сложете в тава върху хартия за печене. Продължете така до изчерпване на продуктите. Намажете отгоре с масло или олио и поръсете с пушен пипер и чубрица.

Сложете тавата в студена фурна, включена на 180 градуса и печете кашкавала до изпичането на корите. След 15-20 минути е готов. Печеният кашкавал се изважда от фурната веднага, след като е изпечен, защото има опасност да се разтече.

Поднесете го топъл, като го поръсите по желание със ситно нарязан  магданоз. Гарнирайте вкусния печен кашкавал с пресни зеленчуци.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори