Лесно руло от кайма с варени яйца

По-лесният вариант на руло „Стефани”

руло с яйца

Руло „Стефани” е толкова популярно, че е част от всяка кулинарна енциклопедия. То е много подходяща за моментите, когато очаквате да се съберете повече хора около трапезата, защото е голямо и е лесно за сервиране на филийки. Рулото се приготвя бързо и така печелите време за забъркването на вкусен десерт например. 

Предлагаме ви рецепта за месно руло, което е по-лесният вариант на руло „Стефани”, защото плънката е само от варени яйца. Докато то се пече, можете да приготвите гарнитура, като подходящи са картофено пюре или картофена салата. Към рулото с варени яйца върви добре и свежа зелена или зелева салата.

 

Необходими продукти:

700-800 г кайма смес

1 сурово яйце

млян черен пипер

чубрица

1 глава лук

1-2 филии сух хляб

5-6 варени яйца

2-3 с.л. олио

5-6 с. л. галета

1 суров белтък

Начин на приготвяне:

Сложете каймата в купа, добавете суровото яйце, настърганата глава лук, чубрица и черен пипер. Добавете 1-2 филийки накиснат и изцеден сух хляб. Можете да сложите и други подправки по желание, например нарязан на ситно пресен магданоз или лют червен пипер, ако обичате. Омесете каймата добре. Обелете сварените яйца и ги оставете цели или разрежете на половинки.

Намажете с олио лист хартия за печене или фолио и разпределете каймата на правоъгълник, като оставите свободни краищата на хартията, за да ви е по-лесно да го увиете. Върху  каймата подредете целите яйца по дължина на рулото. Ако искате, намажете каймата в средата само под яйцата с лютеница, но това не е задължително.

 С помощта на хартията завийте на руло каймата, но хартията трябва да  остане отвън.  Поставете рулото със затворения край надолу в намаслена с олио тава или върху намазнена хартия за печене.

Разбийте един белтък на сняг. С него се намазва рулото, след което се поръсва с галета. По желание рулото се покрива с настърган кашкавал. Печем около 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичането оставяме рулото да си почине за десетина минути, след което го нарязваме.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори