Печен кашкавал със сирене

кашкавал сирене

Кашкавалът е продукт, който се добавя към много ястия, но може да се приготви и самостоятелно за предястие или основно ястие. Той не е подходящ за диети заради високата си масленост, но пък е много вкусен Сред най-често приготвяните рецепти с него е панираният кашкавал, но за да избегнете пърженето можете да го опечете на фурна.

Необходими продукти:

 

300 г кашкавал

100 г сирене

4 яйца

250 г кисело мляко

120 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

масло

олио

чубрица по желание

 

Начин на приготвяне:

 

Настъргвате кашкавала на едно ренде, а сиренето натрошавате.

Сиренето и кашкавалът се смесват и разбъркват. Към тях добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте отново много добре.

Яйцата и млякото разбийте в отделен съд. Добавете ги към кашкавала и брашното. По желание сложете подправки – чубрица, пушен червен пипер или други по желание. Разбъркайте всичко много добре.

 

В тавичка сложете хартия за печене, а върху нея размажете малко олио и краве масло. Изсипете сместа в тавичката и печете около 25-30 минути в умерена фурна на 180 градуса, докато отгоре се получи приятен загар.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори