Кашкавалът е продукт, който се добавя към много ястия, но може да се приготви и самостоятелно за предястие или основно ястие. Той не е подходящ за диети заради високата си масленост, но пък е много вкусен Сред най-често приготвяните рецепти с него е панираният кашкавал, но за да избегнете пърженето можете да го опечете на фурна.
Необходими продукти:
300 г кашкавал
100 г сирене
4 яйца
250 г кисело мляко
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
масло
олио
чубрица по желание
Начин на приготвяне:
Настъргвате кашкавала на едно ренде, а сиренето натрошавате.
Сиренето и кашкавалът се смесват и разбъркват. Към тях добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте отново много добре.
Яйцата и млякото разбийте в отделен съд. Добавете ги към кашкавала и брашното. По желание сложете подправки – чубрица, пушен червен пипер или други по желание. Разбъркайте всичко много добре.
В тавичка сложете хартия за печене, а върху нея размажете малко олио и краве масло. Изсипете сместа в тавичката и печете около 25-30 минути в умерена фурна на 180 градуса, докато отгоре се получи приятен загар.
Напиши коментар