Продукти:
500 г почистена тиква
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
сок от половин лимон
семена кориандър
пресен магданоз
няколко листа целина
морска сол на вкус
млян черен пипер
Приготвяне:
Счукайте скилидките чесън и го смесете със зехтина, солта и подправките, добавете лимоновия сок. Нарежете на едри парчета обелената тиква /ако кората й е тънка и чиста, може да не я белите/ и я натъркайте с приготвената смес.
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете по-голямо парче фолио в тавата, върху него разположете тиквените парчета и завийте като плик. Печете във фурната 30-35 минути. Отворете фолиото накрая и оставете още 5 минути тиквата да се запече.
Сервирайте самостоятелно като мезе или като гарнитура.
Напиши коментар