Продукти:
за кюфтенцата:
200 г филе от треска
1 яйце
сол
черен пипер
1 с.л. ситно нарязан магданоз
50 г нарязани на едро сурови бадеми
1 с.л. галета
1 с.л. брашно за овалване
2-3 с.л. зехтин за пържене
за соса:
2 с.л. зехтин
1 малка глава лук
1-2 скилидки чесън
1 буркан смлени домати
щипка захар
щипка лют червен пипер
1 дафинов лист
4-5 зърна черен пипер
1 с.л. нарязан на ситно босилек
1 с.л. нарязан на ситно риган
Приготвяне:
От това количество продукти излизат три порции.
Нарежете рибното филе много на ситно. Смесете нарязаното рибно филе с яйцето, сол, черен пипер, нарязания магданоз, нарязаните бадеми и малко галета. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашното. Загрейте зехтина в тиган и леко изпържете кюфтенцата от всички страни. Загрейте зехтина за соса в тенджерка. Запържете леко ситно нарязаните лук и чесън. Добавете смлените домати, дафиновия лист и зърната черен пипер и оставете соса да поври за да се сгъсти. Подправете със сол, лют червен пипер и черен пипер, добавете малко захар, която ще тушира киселината на доматите и поръсете с нарязаните на ситно риган и босилек. Прибавете кюфтенцата и ги оставете да се сготвят в соса.
Напиши коментар