Продукти:
бишкоти /котешки езичета/
плодове: 4 банана, 3 нектарини, 200-300 г малини
За крема:
за пудинг крема 500 мл прясно мляко
10-12 с.л. захар
2 ванилии
1 пудинг ванилия
2 жълтъка
400-450 г крема сирене
400 г заквасена сметана
За украса: малко шоколад и подсладено кондензирано мляко
Най-добре е да ползвате форма с размер 25/30 см, но може и друга, каквато имате.
Първо се приготвя пудинг крема. В купичка се разбиват жълтъците заедно със 100 мл прясно мляко и пудинга. Млякото се слага на загрят котлон с ванилиите и захарта. Като започне да ври се изсипва на тънка струя пудинг сместа и се разбърква непрекъснато докато започне да се сгъстява. Оставя се настрани да изстине и се разбърква от време на време, за да не хване коричка.
В голяма купа се смесват крема сиренето и заквасената сметана с дървена лъжица. Когато пудинг кремът е напълно изстинал, се добавя на порции към крема сиренето, като след всяка добавена порция се бърка добре до усвояването му. Ако не ви е достатъчно сладко, може да сложите няколко лъжици от кондензираното мляко или пудра захар, мед, но по принцип 12 с.л. захар са достатъчни.
Бананите и нектарините се нарязват. На дъното на тавичка (или в купички, ако решите да го представите така) се слага малко от крема. Нареждат се котешките езичета, отгоре се покриват с половината банани и всички нектарини. Изсипва се половината крем. Отгоре се нареждат останалите котешки езичета и се покриват с втората половина от бананите. Заливат се с останалия крем, който се разпределя добре. Настъргва се шоколад, подреждат се измитите и подсушени на домакинска хартия малини и се наръсва с кондензирано мляко по избор. Украсата може да се направи както ви харесва.
Оставя се да престои няколко часа и може да се сервира.
Напиши коментар