Пълнени камби
Продукти:
5 кг камби
2 средно големи зелки
10 моркова
2 връзки целина
олио
оцет
сол
захар
чесън
черен пипер на зърна
Приготвяне:
Изчистете камбите и махнете дръжките. В дълбок съд нарежете зелето на ситно и рендосайте морковите, добавете и ситно нарязаната целина. Сложете 2 с.л. сол и разбъркайте добре, като леко намачкате. Напълнете всяка камба и подредете в тава за печене. Във всяка камба сложете отгоре 1/2 ч.л. захар, по 1 с.л. олио и оцет, няколко зрънца черен пипер и ситно нарязан чесън. Запечете за около 15 минути на 180 градуса, колкото да се разтопи захарта. След това докато са топли натъпчете в буркани, затворете добре и обърнете с капачката надолу. Не се стерилизират.
Напиши коментар