Вижте каква е тайната на вкусната зеленчукова супа

Още интересни рецепти за зеленчукови супи и други вкусни ястия можете да намерите в сп. "Сити кулинар" - безплатно приложение на в. "Бряг"

Вижте каква е тайната на вкусната зеленчукова супа

В делничните дни не винаги е възможно да отделите достатъчно дълго време, за да приготви обилен обяд или вечеря. Освен това в топлите дни продължителното въртене около печката не е любимо занимание за много от домакините. Затова понякога ви се иска да си направите нещо бързо и леко за консумация и крем супите са точно такива. Те не изискват точен набор от продукти, а можете да използвате това, с което разполагате в момента.

В края на лятото и началото на есента са особено актуални зеленчуковите крем супи, тъй като има изобилие от чушки, домати, тиквички, зелени подправки и други подходящи продукти. Често се ползват картофи за придаване на плътност на супата, а понякога за сгъстяване се слага брашно. Основно продуктите, които се слагат в супата, са сурови. Но тук ще ви издадем нашата малка тайна: Зеленчуковата ви супа ще стане по-вкусна, ако  предварително изпечете зеленчуците, защото така те придобиват по наситен вкус и аромат. Ще се убедите в това, ако си приготвите Крем супа от печени червени чушки, която ще ви накара да почувствате истинския чар на есента. 

Можете да съчетавате зеленчуците по ваш вкус, а изборът на подправки е огромен: лук, чесън, магданоз, копър, босилек, мащерка, черен и червен пипер и т н. Можете например да си приготвите си богата зеленчукова крем супа, като комбинирате тиквички, картофи, моркови, към които да добавите пюре от доматено пюре и чушки.

 В рецептите за крем супи обикновено присъстват и млечни продукти като готварска или заквасена сметана, прясно или кисело мляко, краве масло и сирена.

За подсилване на вкуса и аромата можете да използвате бульони – зеленчуков, гъбен  или дори пилешки, ако не сте вегетарианци. Накрая крем супата се гарнира с хрупкави крутони или заквасена сметана.

Ето ви нашето специално предложение за приготвяне на 

Богата зеленчукова крем супа

Продукти:

3-4 картофа

1 тиквичка

3 моркова

400 мл. зеленчуков бульон

2-3 листенца пресен босилек

сол

черен пипер на вкус

 

За пюрето от чушки:

1-2 печени червени чушки

50 г доматено пюре

прясна мащерка или магданоз

1-2 ч. л. зехтин

Начин на приготвяне:

Супата и пюрето се приготвят отделно.

Зеленчуците за супата се нарязват на едри парчета. Разтваря се 1 кубче зеленчуков бульон в гореща вода. Зеленчуците се заливат с бульона, добавя се босилекът и се слагат на среден огън да заврат. Варят се двайсетина минути или докато омекнат. Сварените зеленчуци заедно с бульона се пасират в блендер или пасатор. Посоляват се със сол и черен пипер на вкус.

За пюрето от чушки в блендера се смесват нарязаните печени чушки, доматеното пюре, мащерката и зехтина. Пюрират се и накрая се посоляват на вкус.

Крем супата се разлива в купички, гарнира с пюрето от чушки и прясна мащерка или магданоз.

 

 

 

в Сити Кулинар

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори