Продукти:
400 г коприва
500 г нахут
1 каф. ч. растителна мазнина
2-3 скилидки чесън
Сокът от ½ лимон
Чер пипер
Сол
Начин на приготвяне:
За тази рецепта първо трябва да се обработи копривата. Тя се попарва с около 2 л вряла вода, която после се изхвърля и копривата се заварява съвсем леко, колкото да омекне. Обикновено зърната нахут имат ципа – както суровите, които трябва да сварим предварително, така и този от повечето консерви, които могат да се намерят в магазините. За щастие, премахването на тази обвивка не е чак толкова непосилна задача. За да го направите, просто след като ги сварите или извадите от консервата, забършете зрънцата нахут с чиста кърпа. Ако нямате така, можете да я премахнете ръчно, като хванете зърно нахут между палеца и показалеца си и леко завъртите. Това отнема повече време, но дава същия резултат. След това ципите се отмиват с хладка вода и се отстраняват. След като всички продукти са подготвени за работа, просто се смилат заедно в блендера.
Напиши коментар