Продукти:
200 мл прясно мляко
700 г извара
250 г заквасена сметана
200 г захар
30 г желатин
плодове по избор
Приготвяне:
Залейте желатина с прясното мляко и оставете за час. Смесете изварата, сметаната и захарта, разбийте ги с помощта на миксер до получаването на еднородна маса. Нарежете избраните плодове, които изберете според сезона. През зимата може да използвате портокали, мандарини, киви, банани.
Набъбналият желатин затоплете до 50 - 60 градуса, в никакъв случай не допускайте да заври. Добавете го към сладката смес, сложете плодовете, изсипете в подходящ съд, например купички или пък кексова форма /като съобразите дозата/ и приберете в хладилника за 4 - 5 часа. Преди сервиране обърнете десерта в чинии. За да се отдели по-лесно от стените на съда, може да го потопите за съвсем кратко в гореща вода и след това да обърнете.
Напиши коментар