ПРОДУКТИ:
500 г овче сирене
2-3 червени домата или доматено пюре
100 г краве масло
5 яйца
250 мл газирана вода
червен пипер
люта чушка
ПРИГОТВЯНЕ:
В пръстен съд се слага натрошеното сирене. Върху него се редят нарязаните на колелца домати и маслото. Захлупва се с капак и се задушава десет минути. Яйцата се разбиват с газираната вода и се изливат върху сиренето. Отново се захлупва и се държи на огъня, докато повърхността му порозовее. Поръсва се с червен пипер и се поднася. Лютата чушка е по желание.
Бърза баница с овче сирене и прясно мляко
ПРОДУКТИ:
1 л прясно мляко
6 яйца
100 г краве масло
200 г натрошено овче сирене
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
От брашното с малко сол и вода се приготвя обикновено тесто. Разделя се на четири равни по големина топки. Разточват се четири кори. Първата, която ще се постави на дъното на тавата /кръгла/, трябва да е по-голяма и краищата й да висят извън тавата. Отгоре се редят следващите три кори, като се ръсят с мазнината и натрошеното сирене. Висящите краища на най-долната кора се обръщат към тавата. В така получения квадрат в средата се изсипва смесеното с разбитите яйца мляко. Получава се заливка, която придава неповторим вкус. Баницата се пече в умерена фурна.
Напиши коментар