За 4 порции продукти:
2 бр. пилешки гърди
За плънката - кашкавал, кисели краставички, моркови, бекон
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Пилешките гърди се разрязват наполовина и се начукват, за да станат по-тънки и дълги – подходящи за увиване.
Морковите, краставичките, кашкавала и бекона нарязвате на тънки лентички. След това поставяте от тях в единия край на пилешкото филе и навивате на руло. Там, където се слепват двата края на месото - захващате с клечка за зъби.
Има вариант да се добави и плънка от гъби и лук, които предварително задушавате в тиган с подправки по желание и добавяте по една лъжичка от получената смес, към останалите продукти, преди да навиете рулото.
Така приготвените пилешки вретена се слагат в тавичка, поливат се с малко олио и се слагат няколко дафинови листа. Запичат се на фурна, докато се зачервят за около 25 минути.
Въпрос на вкус е освен олио да поръсите и с малко соев сос.
Напиши коментар