Шестгодишни малчугани от детска градина „Еделвайс“ в Плевен майсториха туршии по време на открит урок по предприемачество. Часът бе на тема „Вкусни зеленчуци през зимата“ и се проведе в рамките на Световната седмица по предприемачество за България.
По време на занятието малките предприемачи трябваше да организират свое мини-производство за приготвяне на консервирани зеленчуци, като спазват технологията и правилата за хигиена. Определени бяха отговорници за подправките, за поставянето на зеленчуците в бурканите и за оцветяването и поставянето на етикети на готовия продукт. Ролята на контрольори по качеството бе поверена на две от децата в групата, подпомагани в тази нелека задача от три ученички от плевенска професионална гимназия. Така по врем на часа децата демонстрираха умения в производствения процес и за работа в екип, научиха и как се контролира качеството на храните.
Възпитаването в дух на предприемачество носи на детето увереност в себе си и сигурност в екипа, създава умения за вземане на решения, организация и тълкуванена информация, изгражда личностни качества като решителност, творческо търсене, общителност, коментираха педагозите от детската градина. От директора й Бистра Йоновска научихме, че забавачката се включва в Световната седмица по предприемачество за пета поредна година.
Напиши коментар