Сладкиш с киви

Бърз за приготвяне , без сложни и скъпи продукти

сладкиш с киви

Можете да си приготвите също сладкиш с киви, който става бързо и не изисква сложни продукти. Ако имате непоносимост към лактоза или сте веган, можете да замените прясното мляко с растително – например соево. Сладкишът върви като вкусно допълнение към чаша чай или кафе.

Сладкиш с киви

Необходими продукти:

3 кивита

3 яйца

200 захар

120 мл. слънчогледово олио

240 мл. прясно мляко (или растително мляко)

350 г брашно

1 щипка сол

1 пакетче бакпулвер

1 чаена лъжичка ванилова есенция (или ванилин)

Пудра захар

Начин на приготвяне:

Първо отстраняваме кората от кивито и го нарязваме на ситно. Разбиваме в купа яйцата яйца и захарта и с миксер. Добавяме олиото, млякото, солта, ванилова есенция или пакетче ванилин. Пресяваме брашното с бакпулвера и също го слагаме в купата постепенно. Разбъркайте брашното първо с лъжица, за да се смеси с другите продукти и след това действайте с електрическата бъркалка, за да премахнете всички бучки и да получите гладка смес. Сега добавете кивито, предварително нарязано на парчета и разбъркайте с лъжица.

Намаслете кръгла тава с размери 24 или 26 см и я набрашнете леко, след което отстранете излишното брашно. Изсипете в нея сместа за тортата с киви. Загрейте фурната на 180°. Сложете з нея тавата със сладкиша и го печете около 35 минути. Направете тест с клечка за зъби и проверете дали излиза суха от печивото.

Когато  сладкишът с киви е изпечен, извадете го от фурната и го оставете да изстине. Поръсете го с пудра захар и е готов. При сервирането можете да сложите по няколко резенчета прясно киви за украса отстрани в чинийката.

1 Коментара

Напиши коментар

Затвори
От баба ви да знаете
02.02.2025 • 16:16 ч.

1.Кексово тесто никога не се бърка с миксер,защото ще спадне. 2.Запомнете:брашното при 170 градуса се самозапалва- все пак е целулоза.Пише го в книгите.