ПРОДУКТИ:
2 с.л. краве масло
1 1/2 с.л. брашно
300 мл зеленчуков бульон
50 мл прясна сметана
4 яйца
1 ч.л. горчица с цели зърна
3 ч.л. люта горчица
1 щипка сол и една щипка захар
кресон и варени картофи със сол
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Запържваме първо брашното в сгорещеното масло,като го бъркаме или една цяла минута, или до златисто, или пък докато ни замерише на нещо приятно. Разреждаме с по-големи глътки и под постоянно разбъркване първо с бульона, а след това прибавяме и сметаната по същия начин. Варим около 15 минути на по-слаб огън докато се превърне в една умерено гъста и гладка на вид каша.
Разбъркваме после вътре горчицата, неутрализираме лекото накиселяване с около една щипка захар и посоляваме всичко, ако е нужно. По желание добавяме и мъничко каперси.
През това време сме сварили вече яйцата. Шест минутки биха били за това напълно достатъчни, но всеки може да варира точно толкова, колкото желае.
Слагаме ги в сосчето да се попритоплят и сервираме.
Напиши коментар